כשבועיים לאחר אישורן של התוכניות לבנייה בצפון ומרכז שדה דב, על ידי הוועדה המקומית לתכנון ובנייה תל אביב-יפו, מפרסמת רשות מקרקעי ישראל סדרת מכרזים להקצאת קרקעות המדינה במסגרתו ייבנו 7,159 יח"ד ב-27 מתחמים למגורים בבנייה רוויה, דיור להשכרה, דיור מיוחד בשילוב שטחי מסחר ומבני חינוך וציבור. יחידות דיור אלה, במרכז וצפון הרובע, מצטרפות לתוכנית מתחם אשכול אשר כוללת כ-4,800 יחידות דיור. ברובע כולו מתוכננות לבנייה כ-16 אלף יחידות דיור.
תוכנית מרכז הרובע משתרעת על שטח של כ-570 דונם הנמצא צפונית לתחנת החשמל 'רדינג' ומזרחית לקו החוף. הבינוי בתוכנית מרכז הרובע תוכנן ע"י משרד "ארי כהן-מיכאל וינד אדריכלות ובינוי ערים", ומבוסס על בלוקים עירוניים היוצרים את מערך הרחובות והשטחים הפתוחים בתחום התכנון כאשר בלוק מורכב משני טיפוסי מבנים של בנייה מרקמית מלווה רחוב בבניינים בני 5-9 קומות ובנייה מגדלית בגובה של עד 45 קומות.
תוכנית צפון הרובע משתרעת על שטח של כ-393 דונם. צביונה של השכונה הצפונית ברובע הפך את מסלול ההמראה ההיסטורי לרצועת פארק החוצה את המתחם לאורכו וומסביבו מתקיימת פעילות קהילתית ושכונתית, רכיבה על אופנים והליכה ברגל בצד שימושים נוספים.
שלל מרכיבי הרובע הייחודי מתקיימים גם בשכונה זו כשכונה ירוקה ונגישה הנושקת לפארק החופי, בעלת מרכיבי בר קיימה, בינוי ותמהיל דירות מגוון היוצרים מרחב אורבני איכותי רציף, חי ושוקק. הבינוי בצפון הרובע תוכנן ע"י משרד "מנעד אדריכלים", כולל תמהיל דיור מגוון שיכלול בנייה מרקמית עד לגובה של 9 קומות סביב חצר משותפת וחזית מסחרית, לצד בנייה לגובה של מגדלים בני 20-40 קומות. 25% מכלל הדירות יהיו קטנות. בצפיפות ממוצעת של כ-42 יח"ד לדונם.
על פי תנאי המכרז, מחירי המינימום למגרשים, כולל הוצאות הפיתוח, גוזרים שווי קרקע ליחידת דיור הנע בטווח של 430-550 אלף שקלים. עם זאת, במכרזי אשכול שנסגרו בשנת 2021, הצעות היזמים שזכו שיקפו שווי קרקע ליחידת דיור שנע סביב 2.8 מיליון שקלים. נראה שגם הפעם, מחיר המינימום שרמ"י דורשת עבור קרקעות צפון ומרכז הרובע נמוך משמעותית ביחס להצעות הצפויות להתקבל. המכרזים יסגרו להצעות ב-4 בנובמבר 2024.
יעקב קוינט, מנהל רשות מקרקעי ישראל: "המכרז החדש לכ-7,100 יח"ד ברובע שדה דב, הוא בשורה של ממש בשוק הנדל"ן. שיווק של היקף כה גדול של יחידות הדיור באחד האזורים המבוקשים בישראל יתן סיוע משמעותי להגדלת ההיצע ומענה חשוב לביקושים הגבוהים לדיור בכלל ובגוש דן בפרט. הרשות ממשיכה להסיר חסמים, לקדם תכנון ולייצר מגוון רחב של פתרונות בהקצאת קרקעות בהתאם לכלל צרכי המשק בדיור, מסחר ותעסוקה, אנרגיה, תיירות, טיפוח השטחים הפתוחים ועוד".